fredag 19 oktober 2007

Kanadensiska pedofilen fast!

Då har då äntligen den misstänkte förövaren av sexualbrott mot barn som efterlystes av interpol blivit gripen i Thailand. Enligt gammal god thailändsk polistradition visar man från polisens sida upp sig med sin arrestant inför pressen (länk till artikel i DN: http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=706366). Hu så hemskt att hänga ut misstänkta på det sättet har jag redan sett människor säga på andra bloggar, "skall man göra så med alla misstänkta". Nej, det skall man inte göra men den här människan har ju själv dokumenterat sina brott och skuldfrågan är därmed knappast ifrågasatt. Att han åkt fast i Thailand glädjer mig också särskilt och jag hoppas att han får betrakta livet genom bambugaller ett bra tag innan det blir klart med eventuell utlämning. De poliser som jobbar med det här skall ha en enorm eloge för att de orkar. I Sverige skall de nu äntligen få lite förstärkning men hitills har det varit två (2) poliser som jobbat med de här frågorna på Rikskriminalens gupp för utredning av barnpornografibrott. Jag har själv haft möjlighet att delta på föredrag de hållit och för de som inte tidigare sett vad barnporr handlar om så blev det ett nyttigt om än obehagligt uppvaknande. Det är dokumenterade våldtäkter på barn vi pratar om och nästan lika vidrigt som brotten är det faktum att detta har en sådan låg proritet hos våra kära lagstiftare. Föreställ dig att du dagligen skall titta på bilder och filmer där barn våldtas och förnedras på alla möjliga sätt och att det är så omfattande material med tusentals bilder och filmer så att brottet hunnit preskiberas innan utredningen är klar. Att samma barn du sett film på när det utnyttjas i tre års åldern dyker upp på nya filmer när han/hon är fem. Att du sedan begär handledning från arbetsgivaren för att överhuvudtaget orka med jobbet men upptäcker att det inte hinns med.
Det är verkligheten för de utredare på Rikskriminalen som jobbar med det här och jag saknar ord för den beundran och tacksamhet jag känner över att de finns och orkar. Tack!

För den som delar uppfattningen om att mer bör göras för att stoppa den här vidriga verksamheten rekomenderar jag organisationen ecpat som konkret jobbar för att förändra.

www.ecpat.se Gå med idag!

Inga kommentarer: